Behandelingen

Of u nu een normale of probleem huid heeft, ik ben u graag van dienst in advies met diverse producten en/of behandelingen van DECAAR cosmetics. Dit vooraanstaande merk is gebaseerd op de nieuwste technologieën en ingrediënten op de cosmetische markt.

Algae peeling regimen

Algae peeling regimen De combinatie van natuurlijke ingredienten gebaseerd op algen, kuiden en perfluorcarbon is de meest effectieve en geavanceerde behandeling van dit moment. De DECAAR Algea peeling is uiterst effectief bij de meest voorkomende huidproblemen als acne, onzuivere huid, rimpels en huidverslappingen, droge schilverige huid, pigment- en ouderdomsvlekken, rocasea, littekens en verwijde porien. Deze is niet agressief, dus geen vervelling, geen rode huid en geen pijn. Voordelen: u hoeft niet thuis te blijven en u kunt zich gewoon opmaken

Geschikt voor alle huidtypen. Zowel voor vrouwen als mannen, voor gezicht en lichaam. Zelfs voor de gevoelige en donker getinte huid. Toepasbaar het hele jaar door, ook in de zomermaanden.

U kunt de behandeling eenmalig toepassen of in geval van huidproblemen of wanneer een stevige boost gewenst is in kuur verband. Algea peeling verbeterd uw huidconditie door:

• remmen van ontstekingsreacties.
• verminderen hyperkeratosis in de haarfollikel.
• normaliseren van de alle huidfuncties waaronder de talgproductie.
• diep reinigen van de porien en herstellen van de beschadigde cellen.
• De huid aanzetten tot het proces van herstel en verjonging.
• verzachten van de huid en deze verlossen van irritaties.

Decaar Algea peeling bevordert de celvernieuwing, gaat ontstekingen tegen, stimuleerd de productie van collageen en elastine en normaliseert de immuniteit en alle functies van de huid.

 

De DECAAR Algea peeling is uiterst effectief bij de meest voorkomende huidproblemen als acne, onzuivere huid, rimpels en huidverslappingen, droge schilverige huid, pigment- en ouderdomsvlekken, rocasea, littekens en verwijde porien.
Algea peeling verbeterd uw huidconditie door:

 • verminderen hyperkeratosis in de haarfollikel.
 • normaliseren van de alle huidfuncties waaronder de talgproductie.
 • diep reinigen van de porien en herstellen van de beschadigde cellen.
 • De huid aanzetten tot het proces van herstel en verjonging.
 • verzachten van de huid en deze verlossen van irritaties.

Renaissance Treatment

Geeft de huid haar vitaliteit, volume en jeugdige uitstraling terug door middel van een uniek gepatenteerd lamellair transfer systeem in combinatie met diverse peptides afgestemd op jouw huid. tevens pigmentvlekken kunnen met deze Behn

De DÉCAAR Renaissance treatment is een schoonheidsbehandeling die door de DÉCAAR huidspecialist volledig wordt afgestemd op dat wat de huid nodig heeft. Door de mogelijkheid om boosters (peptiden en antioxidanten) onderling met elkaar te combineren, worden de hoogst haalbare resultaten bereikt.

Renaissance is het Franse woord voor ‘wedergeboorte’, en dat is ook letterlijk wat deze behandeling met de huid doet. Het zorgt voor een diepe regeneratie en huidverbetering. De treatment kan in sterkte worden aangepast, door te kiezen voor een zelfverwarmend masker waardoor de boosters nóg beter door de huid worden opgenomen. Deze behandeling kan eenmalig toegepast worden en je ziet direct resultaat maar voor het beste resultaat raden we aan deze behandeling in kuur verband toe te passen. (3 behandelingen een maal per week)

 

  Voor een vermoeide, verslapte beschadigde huid en pigmentvlekken.

  Deep Phytopeeling

  De Deep Phyto peeling is vooral geschikt wanneer je last hebt van de volgende huidproblemen:

  • Door de zon beschadigde huid.
  • Oppervlakkige pigmentvlekken.
  • Rimpels en lijnen.
  • Rokershuid.
  • Een doffe, grijzige en vermoeide huid, zonder glans.
  • Acne & (acne) littekens.

  In de Deep Phyto peeling zorgen de volgende fruitzuren voor effectieve verbetering van jouw huid:

  Glycolzuur: Glycolzuur valt onder de groep fruitzuren, ook wel alpha hydroxy acids (AHA) genoemd. Glycolzuur bestaat uit hele kleine moleculen die diep en gemakkelijk in de huid doordringen. Door deze kleine moleculen is glycolzuur zeer effectief voor de behandeling van verschillende huidproblemen, denk aan: een doffe en ‘grijzige’ huid, rimpels en lijnen en oppervlakkige pigmentvlekken.

  Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat glycolzuur de huid zeer effectief hersteld, nadat deze zonschade heeft opgelopen. Dit betekent dat de kans op het krijgen van ouderdomsverschijnselen en huidkanker afneemt.

  Salicylzuur: Salicylzuur breekt de cellen los die aan elkaar gekleeft zitten. Dit zorgt voor minder mee-eeters, puistjes en andere oneffenheden. Salicylzuur is zo krachtig omdat het doordringt tot diep in de poriënlaag. Dit houdt in dat het zowel de poriën zelf als de opperhuid exfolieert. Het ingrediënt heeft een anti-irriterend en ontstekingsremmend effect en maakt het daarom een effectief ingrediënt om de huid te verzachten en roodheden te verminderen.

  Melkzuur:  Melkzuur is ter ondersteuning van Salicyl- en glycolzuur toegevoegd aan de Deep Phyto Peeling en zorgt voornamelijk voor een diepe hydratatie van de huid.

  Het indrukwekkende aan het Deep Phyto Complex is dat het snel en diep in de huid doordringt, waar het zorgt voor een verhoogde productie van collageen en het herstel van de beschadigde huid. Het verzacht rimpels, herstelt de zonbeschadigde huid en gaat onzuiverheden en ontstekingen tegen.

  Breath of Life oxygen treatment

  Het DECAAR Breath of Life programma is ontwikkeld voor elk huid type met tekenen van veroudering, vermoeidheid of gebrek aan vitaliteit en levenslust. De krachtige, zuurstofverrijkende DECAAR Breath of life behandeling verbeterd de elastisiteit, normaliseerd de huidfunties en stimuleerd de imuniteit. De huid krijgt weer zijn gezonde uitstraling en kleur terug!

  Tekenen van “Vermoeidheid en zuurstoftekort” veroorzaakt door de invloeden van ongunstige factoren van het milieu, stress en chronisch somatische ziekten worden bestreden. Het wordt ook aanbevolen als ondersteunende behandeling na een kuur van de DECAAR Algea peeling of Phytopeel.

  Een op perfluor carbon, algen, vitaminen en spoorelementen gebaseerde behandeling met een algehele en vochtherstellende anti-aging werking. Speciaal ontwikkeld voor het gezicht, hals en decollete.

  Voor het aanzetten tot herstel van de huid

  Breath of life oxygen treatment verbeterd uw huidconditie door:

  • De huidlagen voorzien van zuurstof.
  • Hydrateren en de vochtbalans herstellen.
  • Metabolisme van de huid stimuleren
  • Aanzetten tot herstel van beschadigde huidcellen en de celdeling activeren;
  • collageensynthese initiëren.
  • Bied bescherming tegen vrije radicalen.
  • Het immuunsysteen van de huid verbeteren.

  De hoge percentages perfluorcarbon in de Breath of life oxygen producten ondersteunen het huid herstel zelfs dusdanig intensief dat uit klinisch onderzoek is gebleken dat zelfs 3e graad brandwonden tot 30% vlugger genezen wanneer deze worden ondersteund door producten die perfluor carbon bevatten.

  Actieve ingrediënten gewonnen uit Zeewier; Polysachariden en Phyto-squalane gecombineerd met kruidenextracten en vitamines zorgen ervoor dat de huid zijn vocht beter vast kan houden.

  Voor een essentiële vochtbalans van de huid, en het bestrijden van fijne lijntjes en rimpels. Toepasbaar als enkele behandeling of intensieve kuur.

  Te combineren met de DECAAR Algea peeling regimen met daarnaast aangepaste DECAAR reinigingsproducten en de DECAAR oxygen lijn bestaande uit:

  • OXYGEN gel
  • OXYGEN serum
  • OXYGEN mask
  • OXYGEN scrub
  • OXYGEN 24H cream
  • OXYGEN suncream of BB cream

  Anagennesis Anti Wrinkle Lifting Machine

  De Anagennesis Lifting behandeling is een unieke behandeling op basis van microgalvanische stroom. Een perfect samenspel tussen goede huidverzorgingsproducten en eerste klas electro stimulatie.

  De behandeling:
  verstevigt de huid;
  verbetert de structuur van de huid;
  hydrateert;
  vermindert de diepte van de rimpels;
  vermindert vochtophopingen en donkere kringen onder de ogen;
  stimuleert de celdeling en de productie van collageen en elastine.

  Met de Anagennesis Lifting Machine zijn 5 programma’s mogelijk.

  Programma 1: electrische desincrustatie
  Het reinigt het gelaat en verzeept het talg, dit is een uitstekende voorbehandeling voor de dieptereiniging.
  Programma 2: Lymfe drainage van de ogen
  Vocht- en bloedophopingen onder de ogen worden direct afgevoerd en verminderen hierdoor wallen en donkere kringen.
  Programma 3: Iontoforese
  Dit programma word gebruikt om werkstoffen in te sluizen. Vermindert fijne lijntjes, hydrateert, verzacht en zorgt voor een soepele, elastische huid.
  Programma 4: Versteviging en het geven van zuurstof
  Verbetert het algehele metabolisme van de huid en het genezingsproces. Zorgt ervoor dat andere werkstoffen die nadien worden aangebracht beter door de huid opgenomen. Hydrateert en vermindert fijne lijntjes. Dit programma werkt op de aanhechting van de huid naar de spier en verstevigt de huid.
  Programma 5: Elektrokinesie en spierversteviging
  Met kleine spiercontracties in de huid worden de spieren van het gelaat verstevigd.
  Contra indicaties:
  zwangerschap;
  pacemaker;
  siliconeninjecties;
  open wonden;
  metalen implantaten;
  tumoren;
  medische injecties.

  Deze verschillende Anagennesis programma’s kunnen los of in combinatie uitgevoerd worden en zijn ook te combineren met een andere behandelingen. Een Anagennesis behandeling kan eenmalig toegepast worden of in kuurverband.

  Tatoo Removal

  Door middel van de ND-Yag laser kunnen we u met een aantal behandelingen van uw tattoo af helpen. De laser vergruist het pigment in miniscule deeltjes die door bloed en lymfe worden afgevoerd. Op deze wijze kunnen we ook permanente make-up verwijderen en pigmentvlekken.

  Veilig verwijderen van tattoos en pigmentvlekken

  Bij de behandeling door middel van de YAG laser voelt u tikjes op de huid. Indien u dit alsnog als vervelend ervaart bestaat de mogelijkheid om de huid plaatselijk te verdoven door vooraf Emla creme aan te brengen die u op recept bij uw huisarts kunt vragen.

  Na de behandeling krijgt u een speciale crème mee om op de behandelde plek aan te brengen.

  Methode
  Wij werken met de Q-switched Yag laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Ook zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt. Het laserlicht gaat door de “epidermis” heen, en zal alleen de inkt verwarmen. De zeer smalle lichtbundel kan zich met veel precisie op de inkt richten. De kapsels worden door de hitte kapotgemaakt, en het lichaam zelf voert de losgeraakte inktdeeltjes zelf af via de normale wegen bloed en lymfe. Deze laser kan alle kleuren inkt behandelen, zwart, rood, donkerblauw en donker oranje zijn gemakkelijk te behandelen. Kleuren als lichtpaars, licht groen en lichtblauw hebben meer behandelingen nodig. Bij oude groene tinten raden we soms af te behandelen omdat deze zwaardere metalen bevatten die we niet in de lymfe willen losmaken.

  Deze laser werkt met een heel korte laserpuls van 2 tot 3 nanoseconden. De meeste apparatuur voor het verwijderen van tatoeages werken met een pulsduur van tenminste 10 nanoseconden tot wel 20 nanoseconden!. Dit zorgt ervoor dat er teveel hitte in omliggend weefsel terecht komt, en dit zorgt weer voor pigmentatie en littekenweefsel. Een laserpuls van 2 tot 3 nanoseconden in combinatie met onze nazorg en expertise, kunnen de nadelige gevolgen tot een minimum beperken.

  Behandeling
  De behandeling

  Er zijn gemiddeld 6 tot 9 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te laten verdwijnen. Soms (vooral bij zwarte inkt) is de tattoo na 3 behandelingen al verdwenden. Tussen twee behandelingen zit altijd 4 tot 6 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen.

  De nabehandeling

  Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit is “lasersnow”, een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Ook zal er een lichte zwelling optreden. Na de behandeling is zonnebank en zonnebaden uit den boze! Voor tenminste twee weken voor, en twee weken na de behandeling. Ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is, behandelen zal dan uitgesteld worden, dit omdat dan de kans op pigmentatie groter is. Smeren met een hoge “sunblock” is aan te raden, deze is bij ons verkrijgbaar.

  Veiligheid
  Is de behandeling wel veilig?

  Vele tienduizenden personen in de V.S., Groot Brittanie en Nederland zijn reeds met succes behandeld. De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft zijn goedkeuring gegeven aan deze vorm van tatoeagebehandeling en The American Academy of Dermatology spreekt zelfs van de behandelwijze voor tatoeageverwijdering. Omdat het laserlicht alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, wordt het omliggende weefsel door de behandeling ook niet aangetast. Er zijn wel enkele gevallen bekend waarbij de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur verandert en daardoor moeilijk te verwijderen bleek, zonder daarbij overigens de huid of de gezondheid aan te tasten. De exacte reactie van een bepaalde inkt in de huid is niet met volledige zekerheid te voorspellen.

  Ervaring
  Bella Beautysalon heeft een ruime ervaring opgebouwd in het verwijderen van tattoo’s en pigmentvlekken (zoals ouderdomsvlekken) door de werkzaamheden bij Ecuri Cosmetics, de fabrikant van deze toonaangevende Lasers.

  Fractional Needling

  Fractional needling is een nieuwe huiverbeteringstechniek met verjongend effect. Het is een techniek waarbij we door middel van het permanent make-up apparaat muniscule kleine gaatjes in de rimpel, striae of littekenweefsel maken waardoor we in combinatie met speciale preparaten het eigen weefsel stimuleren opnieuw te herstellen.

  Striae, littekens en rimpels verwijderen met fractional needling

  Fractional Needling geeft een zeer sterke aanzet tot collageen-vermeerdering, verbetering van huidtructuur en tint. Wij maken gebruik van speciale diep werkende serums om zo het beste resultaat te behalen. De behandeling word aangeraden in kuur verband maar kan ook eenmalig toegepast worden.

  Hoe werkt Fractional Needling (video)

  Permanente Makeup

  Met al ruim 20 jaar ervaring in permanente make-up werkt Bella Beautysalon met de nieuwste technieken op dit gebied en ben ik ook jaren werkzaam geweest als trainer voor de grootste leverancier van Nederland, Ecuri Cosmetics.

  Permanente Makeup: 19 jaar ervaring, de modernste apparatuur en GGD gecertificeerd.

  Wij werken met diverse technieken zoals de mesjes techniek, 3d hairstroke techniek maar ook volledig gepigmenteerde wenkbrauwen behoren tot de mogelijkheden. Het streven is de wenkbrauwen op een dergelijke wijze te plaatsen dat het haast onzichtbaar is dat deze gepigmenteerd zijn met veilige huidvriendelijke pigmenten. Dit geeft een natuurlijke look en u kunt kiezen uit een scala van tinten, van lichtblond tot zwart.

  Permanente make-up is de uitkomst voor personen met weinig tot geen wenkbrauw haartjes of zeer blond tot lichtbruin haar. Wenkbrauwen zijn immers bepalend voor de algehele uitstraling. Heeft u vragen over permanente make-up, dan beantwoord ik deze graag of maak ik met u een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult om de mogelijkheden met u te bespreken.

  Hoe werkt Permanente Makeup (video)
  Door middel van een flinterdunne naald word er pigment in de opperhuid aangebracht. Gedurende de jaren verstrijken zal de huid dit pigment ook weer afstoten en zal de make-up weer vervagen. Naar mate wij ouder worden gaan de ogen hangen en zullen de wenkbrauwen zakken. Omdat het pigment vervaagt kunnen we deze tekenen en corrigeren bijvoorbeeld door de uiteinden van de wenkbrauwen hoger te plaatsen.

  Hoe lang blijven de pigmenten zitten?
  Hoe vlug de pigmenten vervagen is afhankelijk van de tint en de plaats waar de pigmentatie is aangebracht. Wij adviseren de eyeliner eens per 2 jaar bij te werken om perfectie te behouden.

  De ogen (eyeliners) blijven over het algemeen het langst mooi en dus in veel gevallen is dit na 2 jaar nog niet nodig. In geval van wenkbrauwen is het tevens afhankelijk van de techniek die is toegepast. Wanneer de pigmenten worden aangebracht met de pigmenteerpen adviseren wij de wenkbrauwen eens per 1.5 tot 2 jaar bij te werken en in geval van de 3d mesjes techniek volgt het advies eens per jaar. Voor meer informatie over de verschillende technieken adviseren wij u graag persoonlijk.

  De lippen dienen gemiddeld eens per 2 jaar te worden bijgewerkt.

  Het is belangrijk te beseffen dat geen persoon het zelfde is en dit dus een gemiddelde is. Wanneer u bij ons terug komt na een aantal jaren staat u bij ons in het cliënten bestand en krijgt U een korting van 50% op de nabehandeling.

  https://youtu.be/sP4Z8x4LDKg

  Mogelijkheden Permanente Makeup
  Wenkbrauwen
  Hairstrokes – Fill-ins : Bij wenkbrauwen zijn er veel mogelijkheden. Het voller maken, het corrigeren van optisch ongelijke of beschadigde wenkbrauwen. Ook geschikt voor mensen met Alopatia Areata of na chemo, enz. Door wenkbrauwen niet te donker te maken zult u na de eerste keer direct blij zijn met het resultaat. Deze techniek kan zowel met de nieuwste mesjes techniek worden aangebracht als met de machine.

  Eyeliner
  Eyeliner boven en onder worden altijd eerst tussen de wimperharen door gepigmenteerd. Uw ogen worden op deze manier sprekender. Daarna bij de tweede (na)behandeling kan de eyeliner altijd voller, langer of breder gemaakt worden.

  Lippen
  Lipcontour om de lippen meer expressie te geven of een lipcontour met shade, zodat het net lijkt of u een mooi potloodlijntje heeft. Deze techniek biedt ook de mogelijkheid de lippen op natuurlijke wijze voller te laten lijken zonder fillers. Full-lips is het volledig inkleuren van de lippen.

  IPL Ontharing

  Heeft u genoeg van harsen, scheren of epileren? Wij bieden u een revolutie in haar verwijdering. Met de IPL methode verwijderen wij ongewenst haar pijnloos, snel en effectief, zonder enig risico! De Record 618 heeft alle benodigde tests doorstaan, in nauwe samenwerking met ontharing specialisten en artsen.

  Definitief en veilig ontharen!

  De meeste huid- en haartypes kunnen worden behandeld, al is het in het algemeen zo dat een lichte (blanke) huid met donkere haren het beste en snelste resultaat geeft. Ook donkere huiden kunnen behandeld worden. Wit blonde en grijze haren kunnen niet worden geflitst of gelaserd, hiervoor is elektrische epilatie nog steeds de beste oplossing. Met de Record 618 zijn er geen grenzen waar het om behandelgebied gaat, alles kan geflitst. Perfecte resultaten op het lichaam en in het gelaat, zowel bij de man als de vrouw.

  Wat is flits ontharing?
  Wat is flitslichtontharing?
  Een IPL-flits (Intense Pulsed Light) geeft gedurende een aantal milliseconden een gepulseerde lichtflits af aan de huid. De lichtenergie, die hierbij vrijkomt wordt geabsorbeerd in de haarschacht en -bulbus. De kleurstof van het haar zorgt voor de geleiding van de warmte naar de wortel. Wanneer de kiemcellen in de haarwortel opgewarmd zijn, zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar 2 tot 4 weken. Deze haar komt dus niet meer terug. Het haar groeit in drie fases, namelijk de groeifase (anagene fase), de rustfase (katagene fase) en de uitvalfase(telogene fase).

  Tijdens de groeifase is de haar verbonden met de voedingsbodem. Het is dan ook alleen mogelijk in deze groeifase de haar en voedingsbodem tegelijk te vernietigen. Tijdens de rust- en uitvalfase bevindt zich reeds een laagje cellen tussen de haar en voedingsbodem. Hierdoor kan de energie niet ver genoeg worden getransporteerd en zal er een nieuw haartje aangemaakt worden. Per behandeling bevindt ca. 10 tot 20 % van de haren zich in de groeifase en kan direct effectief worden aangepakt. Over het algemeen is dit een continue proces. Als dit proces verstoort raakt bv. door harsen of epileren kan er een slaapfase ontstaan en kan het tot wel een jaar duren, voordat een haar weer gaat groeien. Gemiddeld zijn zo’n 8 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Soms meer, soms minder. Het eerste resultaat is meestal al na 3 behandelingen te zien. De behandelingen worden gegeven met 4 tot 12 weken tussenpauze, afhankelijk van het gebied. De totale behandelduur is zo’n 12 tot 18 maanden. Met IPL kunt u tot zo’n 80% haarreductie komen. Om dit resultaat vast te houden adviseren wij u 1 x per jaar een onderhoudsbehandeling te boeken.

  De voordelen
  Voor u betekent het nooit meer harsen, scheren of knippen van het overtollige haar. Weg met stoppels, jeuk, ontsierend haar, irritatie, ingegroeide haren van hars of epilady en op naar een ongekende vrijheid. Mooi weer? Feestje ? Geen probleem, het altijd weer tijdrovende ontharen hoeft niet meer!

  De eerste keer
  Omdat wij graag willen zien hoe uw huid reageert op de behandeling, zullen wij tijdens de intake en dus voor de daadwerkelijke behandeling eerst een testflits uitvoeren. Na zo’n 15 minuten zal dan blijken of er ongewenste bijwerkingen zijn. Tijdens de intake zullen ook de kosten op papier gezet worden.

  Waarom een verschillend aantal behandelingen?

  Uit de praktijk is gebleken, dat cliënten waarbij het haar voldoende pigment bevat na gemiddeld acht behandelingen tevreden zijn met het resultaat. In een enkel geval kan dit afwijken. Oorzaak: man of vrouw, familie of ras, gezicht of lichaam, ziekte of gezondheid en zeker medicijnen of storingen in de hormoonbalans.

  Pijn
  De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid varieert per individu en lichaamsdeel. Bijvoorbeeld: het middelste gedeelte van de bovenlip is gevoeliger dan de buitenkant en de bikinilijn is doorgaans gevoeliger dan de benen. Wat u voelt is een warme prikkelende tinteling.

  Haarkleur
  Blond, rood of heel dun haar is minder succesvol te behandelen dan donker en dik haar. Donkere huidtypes (IV en V) moeten op lage standen behandeld worden en in sommige gevallen is een goed resultaat moeilijker te bereiken. Als twee tot drie zorgvuldige testbehandelingen voldoende resultaat geven kan de totale zone behandeld worden. Er is een zeer klein percentage van klanten, die niet reageren op de behandeling om welke reden dan ook. Dit wordt na enkele behandelingen duidelijk, waarna wij adviseren om te stoppen.

  Zon en de behandeling
  Minimaal 30 dagen voor de behandeling geen of zo weinig mogelijk zonnebank en/of buitenzon. Zonnen is geen contra-indicatie, maar hoe lichter de huid, hoe meer energie er wordt opgenomen door de haarwortel, waardoor en minder behandelingen nodig zijn. U dient minimaal 24 uur maar liever enkele weken na de laatste behandeling te wachten alvorens u gaat zonnen. Tijdens de behandelingen liever niet. Soms treedt er wat pigment reactie op waardoor de huid plaatselijk donkerder of lichter kleurt wanneer u weer in de zon gaat. Deze reacties verdwijnen over het algemeen na een langere tijd weer vanzelf. Indien blootstellen aan de zon onvermijdelijk is adviseren wij een sunblock te gebruiken.

  Scheren voor de behandeling
  Een dag voor de behandeling (als uw haar traag groeit 3 dagen) dient u de te behandelen zone zorgvuldig te scheren (in het eventueel gewenste model). Dit voorkomt irritatie van de huid en geeft de specialist een goed beeld van wat uw wens is. Samen met uw behandelend specialiste maakt u daar een exacte afspraak over. Indien u zelf niet in de gelegenheid bent om te scheren (bijvoorbeeld uw rug), bieden wij u de mogelijkheid dit tegen een vergoeding van te voren door ons te laten doen. Op de dag van de behandeling moet het haar net zichtbaar en voelbaar zijn. Als het haar te lang is, kan er wel worden bijgeschoren maar dat geeft extra irritatie van de huid en een minder goed resultaat. Houdt u er rekening mee dat wij de behandeling niet geven als het haar te kort of echt te lang is. U bent dan wel een onkostenvergoeding verschuldigd.

  Op de dag van behandeling
  Indien u in het gezicht behandeld wordt, breng dan geen make-up, lipliner e.d. aan. Als u uw bikinilijn laat behandelen, zorgt u dan voor een witte slip, en bij de oksels een witte BH of hemdje.

  Na de behandeling
  In sommige gevallen kan er na de behandeling tijdelijke roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf binnen 15 minuten tot een paar uur. Let op met het gebruik van zeep en deodorant tot 24 uur na de behandeling. In zeldzame gevallen kan er blaarvorming en/of pigmentverlies optreden als de pulsduur te lang is voor uw huidskleur (huidtype VI en V). In dit geval staken wij de behandeling en behandelen wij met een speciale crème. Na de test zal dit overigens al duidelijk worden.

  Ontharen tussen de behandelingen
  Het verwijderen van haartjes met pincet, touwtjes, harsen, Epilady of Satinelle of enig ander epilerend apparaat is verboden omdat u dan de haren verwijdert die juist de warmte moeten gaan geleiden. Uitsluitend met een scheerapparaat, -mesje of schaar de boven de huid liggende haren weghalen. Dit mag zo vaak als u wilt. Meldt tatoeages of permanente make-up op gedeelten die behandeld gaan worden. Deze dienen wij af te dekken.

  IPL en medicijnen/ziekte
  Contra-indicaties zijn: medicijnen als hormonen, corticosteroïden, bepaalde lichtgevoelige medicijnen(zie bijsluiter onder fotosensibiliteit), maar ook huid- en/of aderontsteking, huidkanker, kanker, open wonden, epilepsie, suikerziekte, zwangerschap en gebruik van ‘bruin zonder zon’. Deze en alle andere indicaties dient u ons te melden. Raadpleeg bij twijfel altijd uw (huis)arts.

  Hormoonproblemen veroorzaakt door: pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, bijnieren en eierstokontsteking geven nieuwe haarontwikkeling. Daarom zijn soms (na langere tijd) nabehandelingen nodig om het resultaat vast te houden.