Wat is flits ontharing?

Wat is flitslichtontharing?
Een IPL-flits (Intense Pulsed Light) geeft gedurende een aantal milliseconden een gepulseerde lichtflits af aan de huid. De lichtenergie, die hierbij vrijkomt wordt geabsorbeerd in de haarschacht en -bulbus. De kleurstof van het haar zorgt voor de geleiding van de warmte naar de wortel. Wanneer de kiemcellen in de haarwortel opgewarmd zijn, zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar 2 tot 4 weken. Deze haar komt dus niet meer terug. Het haar groeit in drie fases, namelijk de groeifase (anagene fase), de rustfase (katagene fase) en de uitvalfase(telogene fase).

Tijdens de groeifase is de haar verbonden met de voedingsbodem. Het is dan ook alleen mogelijk in deze groeifase de haar en voedingsbodem tegelijk te vernietigen. Tijdens de rust- en uitvalfase bevindt zich reeds een laagje cellen tussen de haar en voedingsbodem. Hierdoor kan de energie niet ver genoeg worden getransporteerd en zal er een nieuw haartje aangemaakt worden. Per behandeling bevindt ca. 10 tot 20 % van de haren zich in de groeifase en kan direct effectief worden aangepakt. Over het algemeen is dit een continue proces. Als dit proces verstoort raakt bv. door harsen of epileren kan er een slaapfase ontstaan en kan het tot wel een jaar duren, voordat een haar weer gaat groeien. Gemiddeld zijn zo’n 8 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Soms meer, soms minder. Het eerste resultaat is meestal al na 3 behandelingen te zien. De behandelingen worden gegeven met 4 tot 12 weken tussenpauze, afhankelijk van het gebied. De totale behandelduur is zo’n 12 tot 18 maanden. Met IPL kunt u tot zo’n 80% haarreductie komen. Om dit resultaat vast te houden adviseert Bellabeautysalon u 1 x per jaar een onderhoudsbehandeling te boeken.

De voordelen
Voor u betekent het nooit meer harsen, scheren of knippen van het overtollige haar. Weg met stoppels, jeuk, ontsierend haar, irritatie, ingegroeide haren van hars of epilady en op naar een ongekende vrijheid. Mooi weer? Feestje ? Geen probleem, het altijd weer tijdrovende ontharen hoeft niet meer!

De eerste keer
Omdat wij als Bellabeautysalon Schoonheidsspecialist Pijnacker graag willen zien hoe uw huid reageert op de behandeling, zal Bellabeautysalon tijdens de intake en dus voor de daadwerkelijke behandeling eerst een testflits uitvoeren. Na zo’n 15 minuten zal dan blijken of er ongewenste bijwerkingen zijn. Tijdens de intake zullen ook de kosten op papier gezet worden.

Waarom een verschillend aantal behandelingen?

Uit de praktijk is gebleken, dat cliënten waarbij het haar voldoende pigment bevat na gemiddeld acht behandelingen tevreden zijn met het resultaat. In een enkel geval kan dit afwijken. Oorzaak: man of vrouw, familie of ras, gezicht of lichaam, ziekte of gezondheid en zeker medicijnen of storingen in de hormoonbalans.

Pijn
De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid varieert per individu en lichaamsdeel. Bijvoorbeeld: het middelste gedeelte van de bovenlip is gevoeliger dan de buitenkant en de bikinilijn is doorgaans gevoeliger dan de benen. Wat u voelt is een warme prikkelende tinteling.

Haarkleur
Blond, rood of heel dun haar is minder succesvol te behandelen dan donker en dik haar. Donkere huidtypes (IV en V) moeten op lage standen behandeld worden en in sommige gevallen is een goed resultaat moeilijker te bereiken. Als twee tot drie zorgvuldige testbehandelingen voldoende resultaat geven kan de totale zone behandeld worden. Er is een zeer klein percentage van klanten, die niet reageren op de behandeling om welke reden dan ook. Dit wordt na enkele behandelingen duidelijk, waarna Bellabeautysalon adviseert om te stoppen.

Zon en de behandeling
Minimaal 30 dagen voor de behandeling geen of zo weinig mogelijk zonnebank en/of buitenzon. Zonnen is geen contra-indicatie, maar hoe lichter de huid, hoe meer energie er wordt opgenomen door de haarwortel, waardoor en minder behandelingen nodig zijn. U dient minimaal 24 uur maar liever enkele weken na de laatste behandeling te wachten alvorens u gaat zonnen. Tijdens de behandelingen liever niet. Soms treedt er wat pigment reactie op waardoor de huid plaatselijk donkerder of lichter kleurt wanneer u weer in de zon gaat. Deze reacties verdwijnen over het algemeen na een langere tijd weer vanzelf. Indien blootstellen aan de zon onvermijdelijk is adviseert Bellabeautysalon een sunblock te gebruiken.

Scheren voor de behandeling
Een dag voor de behandeling (als uw haar traag groeit 3 dagen) dient u de te behandelen zone zorgvuldig te scheren (in het eventueel gewenste model). Dit voorkomt irritatie van de huid en geeft de specialist een goed beeld van wat uw wens is. Samen met uw behandelend specialiste maakt u daar een exacte afspraak over. Indien u zelf niet in de gelegenheid bent om te scheren (bijvoorbeeld uw rug), biedt Bellabeautysalon u de mogelijkheid dit tegen een vergoeding van te voren door ons te laten doen. Op de dag van de behandeling moet het haar net zichtbaar en voelbaar zijn. Als het haar te lang is, kan er wel worden bijgeschoren maar dat geeft extra irritatie van de huid en een minder goed resultaat. Houdt u er rekening mee dat de schoonheidsspecialist Pijnacker de behandeling niet geeft als het haar te kort of echt te lang is. U bent dan wel een onkostenvergoeding verschuldigd.

Op de dag van behandeling
Indien u in het gezicht behandeld wordt, breng dan geen make-up, lipliner e.d. aan. Als u uw bikinilijn laat behandelen, zorgt u dan voor een witte slip, en bij de oksels een witte BH of hemdje.

Na de behandeling
In sommige gevallen kan er na de behandeling tijdelijke roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf binnen 15 minuten tot een paar uur. Let op met het gebruik van zeep en deodorant tot 24 uur na de behandeling. In zeldzame gevallen kan er blaarvorming en/of pigmentverlies optreden als de pulsduur te lang is voor uw huidskleur (huidtype VI en V). In dit geval staakt Bella beautysalon de behandeling en behandeld de schoonheidsspecialist Pijnacker met een speciale crème. Na de test zal dit overigens al duidelijk worden.

Ontharen tussen de behandelingen
Het verwijderen van haartjes met pincet, touwtjes, harsen, Epilady of Satinelle of enig ander epilerend apparaat is verboden omdat u dan de haren verwijdert die juist de warmte moeten gaan geleiden. Uitsluitend met een scheerapparaat, -mesje of schaar de boven de huid liggende haren weghalen. Dit mag zo vaak als u wilt. Meldt tatoeages of permanente make-up op gedeelten die behandeld gaan worden. Deze dient Bellabeautysalon af te dekken.

IPL en medicijnen/ziekte
Contra-indicaties zijn: medicijnen als hormonen, corticosteroïden, bepaalde lichtgevoelige medicijnen(zie bijsluiter onder fotosensibiliteit), maar ook huid- en/of aderontsteking, huidkanker, kanker, open wonden, epilepsie, suikerziekte, zwangerschap en gebruik van ‘bruin zonder zon’. Deze en alle andere indicaties dient u ons te melden. Raadpleeg bij twijfel altijd uw (huis)arts.

https://www.youtube.com/watch?v=AFH0zV_wIdM

Hormoonproblemen veroorzaakt door: pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, bijnieren en eierstokontsteking geven nieuwe haarontwikkeling. Daarom zijn soms (na langere tijd) nabehandelingen nodig om het resultaat vast te houden.

Schoonheidsspecialist Pijnacker is de plaats waar jij je kan laten verwennen en verzorgen door professionele schoonheidsspecialisten. Onze salon biedt een grote waaier van behandelingen, van gezichtsbehandelingen tot huidverbetering, alles om jou te laten stralen en zelfverzekerd te voelen. Bezoek ons in Pijnacker voor een ultieme beauty-ervaring.

Maak eenvoudig een afspraak bij onze schoonheidsspecialist Pijnacker, en voel je op en top verzorgd!